Börja träna i Stockholms nya Karateklubb


Vi planerar att ha barngrupper 7 – 13 år samt vuxengrupper f.o.m. 14 år och tränar Shotokan- Karate, en traditionell karatestil som är en av de mest utbredda stilarna i världen.

HUR TRÄNAR MAN?
Träningen är baserad på den traditionella karatens stora utbud av tekniker och rörelser. Inget träningspass är en exakt kopia av ett tidigare. På de första träningspassen kan man använda vanliga gymnastikkläder utan skor eftersom man tränar barfota. Ett träningspass varar 1 – 1,5 timme. Vi blandar grundtekniker med avancerade rörelsemönster tillsammans med fysövningar, vilket göra att alla kan träna och alla får en utmaning, oavsett ålder och erfarenhet. Passet börjar med uppvärmningsövningar som övergår i stretching. Därefter övergår man till teknikträning. Träningspasset brukar avslutas med styrketräning och stretching. När utövaren är ny är teknikerna enkla, men svårighetsgraden ökar allteftersom kunskaperna ökar. Hur fort detta går varierar beroende på de personliga förutsättningarna hos den enskilde utövaren. Vid hård och regelbunden träning är det möjligt att efter fem år få prova till det svarta bältet. Men först måste utövaren ha erhållit de lägre graderna med 9 st. graderingar (kyu), i ordningen: rött, orange, gult, grönt, blått, blått, brunt, brunt, brunt.

VEM KAN TRÄNA?
För att börja träna karate spelar varken din ålder eller kön någon roll. Det finns heller inga krav på att man ska vara bra i gymnastik eller övrig idrott. Träningen anpassas efter var och ens förutsättningar. Det finns ett stort antal skäl att träna karate. Det enklaste är kanske bara en önskan om lite motion och att få träna upp lite styrka och rörlighet. På köpet får utövaren ett självförsvar och en inblick i en gammal konstart som bara erbjuder mer och mer. Vår karateträning är en träning utan konkurens och tävling, som utgår från varje persons egna förutsättningar och mål. Ingen är för gammal för att börja och ingen har varit borta för länge för att inte kunna komma tillbaka.

VARFÖR TRÄNA KARATE ?
De flesta karateutövare har sitt eget svar på varför just de tränar karate. För somliga är karate en konst där den egna förmågan testas och stärks, för andra är karate en bra motionsform, några ser karate som en tävlingssport eller så tränar de karate för att lära sig självförsvar. För en del blir karaten t.o.m. ett sätt att leva efter några års träning.

KAN ALLA TRÄNA KARATE?
Javisst kan alla träna karate. Karateträning passar alla, gammal som ung, killar och tjejer.

VAD FÅR DU OM DU BÖRJAR TRÄNA I STOCKHOLMS NYA KARTEKLUBB?
• Klubben har samlat ca. 170- års karateerfarenhet under ett och samma tak! Du kommer därför kunna ta del av flera olika instruktörers kunskaper och erfarenheter, vilket garanterar en mångsidig, varierad och rolig träning.

• Du får ökad smidighet, bättre kondition, koordination och du blir även bättre på att koncentrera dig.
• Du blir starkare både fysiskt och psykiskt.
• Du får bättre självförtroende.
• Du får nya vänner och så blir du förstås en del av den goda gemenskapen vi har i klubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: